Voedselhulp voor kwetsbare families in Syrië

De crisis in Syrië duurt al ruim vijf jaar. Dit heeft geleid tot de grootste vluchtelingenstroom sinds de Tweede Wereldoorlog. Ruim 6,5 miljoen Syriërs zijn in eigen land op de vlucht en al meer dan 4,5 miljoen mensen hebben het land verlaten. Dat is in totaal meer dan de helft van de Syrische bevolking. Ongeveer 80% van de inwoners in Syrië is afhankelijk van humanitaire hulp en zij leven ook nog eens in moeilijk bereikbare en belegerde gebieden.

Het Rode Kruis biedt noodhulp aan de getroffen bevolking. Er is grote behoefte aan extra middelen voor de hulpverlening en de getroffen inwoners. Dankzij uw deelname kreeg het Rode Kruis een extra bijdrage van maar liefst € 5 miljoen en kon daarmee ruim 137.500 voedselpakketten uitdelen aan families in moeilijk bereikbare en belegerde gebieden in Syrië. Een enorme operatie!

Voedselhulp is en blijft de hoogste prioriteit van het Rode Kruis in Syrië. De hulpverlening wordt met gevaar voor eigen leven uitgevoerd door medewerkers en vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan. Zij bepalen steeds opnieuw waar de nood aan voedselpakketten het hoogst is. Zo vervoerde het Rode Kruis onder andere 77 hulpkonvooien door gevechtslinies heen; in de gebieden Damascus, Homs, Aleppo, Raqqa en Hama.

Een voedselpakket voorziet een gezin van gemiddeld 5 personen gedurende een maand van diverse essentiële producten, waarmee wordt voorzien in hun primaire levensbehoeften. Met deze extra bijdrage heeft het Rode Kruis een substantieel verschil kunnen maken. Meer dan 97.000 kwetsbare families in Syrië hebben deze zo noodzakelijke voedselpakketten ontvangen.

Benieuwd welk traject een voedselpakket aflegt van de aankomst per boot in de haven van Tartous tot de overdacht door vrijwilligers van het Rode Kruis aan een familie? Bekijk de video!