Wat eet u met kerst? Hierbij wat tips om het duurzaam te DOEN!

Bent u de verantwoordelijke om deze kerst een heerlijke maaltijd neer te zetten? Wij geven u graag voor iedere gang een tip om het extra bijzonder te maken. Etenswaren met een heldhaftig verhaal.

Stichting Doen - Postcode Loterij

Voorgerecht: soepje van Kromkommer

Waar blijven de te dikke, kromme en lange groenten? Op de afvalberg! Zo’n 10% van onze groente verdwijnt in de prullenbak omdat ze te ‘lelijk’ zijn. Kromkommer gaat verspilling tegen en brengt deze groenten weer terug op uw bord en in uw soep. Kijk op www.kromkommer.com voor de punten waar u uw voorafje van tomaten-, wortel- en bietensoep kunt kopen.

Hoofdgerecht: alternatief voor vlees

Vervang de kalkoen eens door een stukje van Beeter®. Wokstukjes, spiesjes, salades, schnitzels, filets en gerookte blokjes; Beeter® maakt de heerlijkste producten met een ‘vlezige’ bite. De basis ingrediënten zijn niet genetisch gemanipuleerde, duurzaam geteelde sojauit Noord-Amerika en water. Winkels verkopen de producten van Beeter® vaak onder hun eigen label. Het Beeter.nl-logo laat zien dat de producten gemaakt zijn van Beeter®. Op www.beeter.nl kunt u zien waar de producten te koop zijn.

Garnering: zeewier

Verras uw gasten eens met een bijzonder ingrediënt door uw gerecht: zeewier. Naast het feit dat zeewier bomvol mineralen en vitaminen zit, is het heerlijk door uw gerechten. Gedroogd kunt u het als kruid aan alle hartige gerechten toevoegen, bijvoorbeeld als alternatief voor zout. Verse zeegroenten zijn heel geschikt om als salade te eten. Zeewierboerderij Zeewaar teelt duurzaam zeewier voor consumptie. De producten van Zeewaar zijn te koop via www.zeewierwinkel.nl en www.wereldvanzeewier.nl.

Nagerecht: chocoladefondue van duurzame chocolade

Wat is er lekkerder dan de maaltijd af te sluiten met een chocoladefondue? Met chocolade van de Chocolatemakers weet u zeker dat u een eerlijk en duurzaam dessert voorschotelt. Chocolademakers Rodney en Enver hebben elke schakel van de productie van chocolade in de hand en zorgen ervoor dat boeren een eerlijke prijs krijgen en er alleen biologische producten worden toegevoegd. Op www.chocolatemakers.nl kunt u zien waar de chocolade te koop is.

Dankzij de bijdrage van de deelnemers van de Postcode Loterij kan Stichting DOEN bovenstaande duurzame ondernemingen steunen. Stichting DOEN steunt ondernemers, mensen die risico’s durven nemen om hun vaak baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen inspireren. Kijk op www.doen.nl voor meer informatie over Stichting DOEN.

Fijne feestdagen!