Watertaps voor alle 133 Cruyff Courts in Nederland

De Johan Cruyff Foundation gaat bij alle 133 Cruyff Courts in Nederland kraanwatertaps plaatsen. Op deze manier wil de foundation kinderen bewegen om gezond kraanwater te drinken in plaats van sport- of energydrank en zwerfafval rond de courts tegen gaan. Daarnaast maakte Johan Cruijff vandaag bekend dat de foundation in 2014 van 50 Cruyff Courts het kunstgrasveld zal vernieuwen.

Het vernieuwen van de Cruyff Courts en het plaatsen van de watertaps komt tot stand dankzij een extra financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Deze watertaps worden geplaatst in samenwerking met Join the Pipe, de gemeentes en lokale waterbedrijven.

Intensief gebruik Cruyff Courts

Ruim tien jaar geleden is het eerste Cruyff Court gerealiseerd. Inmiddels is het kunstgras door het intensieve gebruik van de eerste Cruyff Courts aan vervanging toe. Dankzij een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen de oude kunstgrasmatten worden vervangen en gerecycled. Komende vier jaar krijgen daarom vijftig courts een nieuw veld en blijft sport ook de komende tien jaar in deze wijken weer behouden en dragen zij bij aan sociale cohesie in de wijk

Johan Cruijff: “Het is belangrijk dat de Cruyff Courts van goede kwaliteit blijven. Dankzij deze nieuwe kunstgrasvelden en kraanwatertaps zorgen we dat het trapveldjes zijn waar de jeugd trots en zuinig op is. Mede dankzij de extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij ook de komende tien jaar weer kinderen in de wijken laten sporten.”

Boudewijn Poelmann, voorzitter NationalePostcode Loterij : “Wij zijn er trots op dat we de Cruyff Foundation dankzij onze 3,5 miljoen deelnemers kunnen ondersteunen. In dit project zullen vijftig Cruyff Courts worden vernieuwd, zodat deze ook de komende jaren weer een prachtige sport- en ontmoetingsplaats vormen. Dit komt zowel ten goede aan de sportende kinderen als aan de samenhang in de wijk. Een heerlijk vooruitzicht!”

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Kinderen hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Door beweging en spel worden kinderen fitter. Ze leren omgaan met elkaar. Ondergaan persoonlijke ontwikkeling. En ze kunnen allemaal meedoen, ook gehandicapte kinderen. Dat brengen we samen met onze partners in de praktijk op onze 180 Cruyff Courts in wijken in Nederland en in het buitenland, op Schoolplein14 pleinen van lagere scholen, en wekelijkse activiteiten voor gehandicapte kinderen. Elke week brengen wij op deze manier 100.000 kinderen in binnen- en buitenland in beweging.

De Cruyff Courts - kwalitatief hoogwaardige voetbalveldjes - dragen bij aan betere wijken. Het beheer is in handen van gemeente en begeleiders uit de wijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat 86% van wijkbewoners het Cruyff Court zien als een aanwinst en dat 50% van de kinderen in de wijk vaker sporten sinds er een Cruyff Courts is.

De Johan Cruyff Foundation wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

Meer over de Johan Cruyff Foundation ›