We komen ook op plekken zonder postcode

Amref Flying Doctors vliegt naar afgelegen gebieden in Afrika om daar mensen te behandelen en ter plekke artsen te trainen. Ook leidt Amref in heel Afrika zorgpersoneel op via de computers en de mobiele telefoons. Het werk van Amref Flying Doctors wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Amref Flying Doctors is actief in nagenoeg heel Afrika. De van oorsprong Afrikaanse organisatie werkt er aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien en ontsnappen aan armoede.

Ter plekke opereren

Een van de oudste programma’s is het Outreach-project. Afrikaanse artsen en verpleegkundigen worden met een Amref-vliegtuig naar de afgelegen gebieden gebracht en opereren ter plekke. Tijdens deze bezoeken trainen de artsen de lokale medici, zodat de zorg door kan gaan - ook als de flying doctors weer vertrokken zijn. Deelnemers van de Postcode Loterij; bedankt. U maakt de steun aan Amref Flying Doctors en 89 andere organisaties mogelijk.

Met elkaar maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands loterijeninitiatief uit tot de op een na grootste private donor in de wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we de komende jaren blijven doen.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode. ›