We komen ook op plekken zonder postcode.

In het Nederlandse deel van het Geuldal kunnen geelbuikvuurpadden en honderden andere diersoorten beschermd leven. En dankzij ARK Natuurontwikkeling geldt dat binnenkort ook voor het Waalse gedeelte. Door de aankoop van grond hebben planten en dieren straks betere kansen om zich te vestigen en te verspreiden in dit grensoverschrijdend natuur- en landschapspark.

Grensverleggend natuurbeheer

ARK creëert robuuste gebieden waar de natuur zijn gang mag gaan. Het project ‘Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur’ wordt uitgevoerd in het Belgische én Nederlandse deel van het Zuid-Limburgse Geuldal. Aan Belgische kant van het dal dreigde een onomkeerbare aantasting van het landschap. Met steun van de Postcode Loterij is daar in 2014 de eerste - oorspronkelijk agrarische - grond aangekocht.

Voorbeeld

Zo ontstaat spectaculaire natuur met wilde katten, zwarte ooievaars, hazelmuizen en beekforellen. Ingebed in een oeroud cultuurlandschap. Een schitterend gebied waar de Nederlanders, Belgen en Duitsers die er omheen wonen kunnen wandelen, fietsen en ontspannen. Het Geuldal groeit uit tot een voorbeeldgebied: het laat zien dat natuur en landschap de basis kunnen vormen van een nieuwe plattelandseconomie.

Samen het verschil maken

ARK Natuurontwikkeling ontving sinds 1996 een bijdrage van € 20 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij ARK Natuurontwikkeling en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›