We komen ook op plekken zonder postcode.

African Parks Network heeft het voor elkaar gekregen. In het Zambiaanse Liuwa Plain National Park hebben deze leeuwen sinds lange tijd weer gezelschap van soortgenoten. En als ze om zich heen kijken, zien ze grote kuddes zebra’s, gnoes, elanden en buffels over de vlaktes trekken. In tien jaar tijd veranderde African Parks Network een vrijwel uitgestorven, leeg– gestroopt gebied in een van de mooiste wildparken van Afrika. Een fantastische prestatie. 

Dierenrijkdom helemaal terug

Het Liuwa Plain National Park, waar de Zambezirivier langs stroomt, ligt in het westen van Zambia. Een prachtig gebied van open grasvlaktes en beboste eilanden, zo groot als de provincie Zuid-Holland. Toen African Parks in 2003 het beheer overnam was er van het rijke dierenleven niet veel meer over. De olifanten en de buffels waren door stroperij zelfs helemaal verdwenen. Nu is het Liuwa Plain National Park een van de mooiste wildparken van Afrika. Met leeuwen, buffels, zebra’s, hyena’s, cheetahs, wilde honden, gnoes en diverse soorten antilopen. Liuwa Plain heeft z’n dierenrijkdom weer terug!

Goed voor dier én mens

Wat goed is voor de wilde dieren is ook goed voor de lokale gemeenschap. Het beheer van het schitterende wildpark en de toeristen die erop afkomen geven de lokale economie een flinke boost. Er is nu meer werk in het gebied. Ondernemende mensen hebben allerlei kleine bedrijfjes opgericht. Bovendien heeft de bevolking nu de beschikking over een kliniek, scholen en zelfs een computercentrum. 

Samen het verschil maken

African Parks Network ontving sinds 2010 een bijdrage van € 5,1 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij African Parks Network en 91 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 6,5 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›