We komen ook op plekken zonder postcode.

Hoera! Alweer een baby die gezond ter wereld komt dankzij Artsen zonder Grenzen. In dit geval in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Een door geweld verscheurd land, waar verloskundige Dominique Luypaers en haar collega’s alles op alles zetten om mensenlevens te redden en zieken te verzorgen. In vluchtelingenkampen, ziekenhuizen en (mobiele) klinieken. Elke dag staat Artsen zonder Grenzen klaar met medische hulp. Daar waar dat het hardste nodig is. Omdat elk mensenleven telt.

Van basiszorg tot noodhulp

Artsen zonder Grenzen helpt mensen die dringend medische hulp nodig hebben, maar die hulp niet krijgen. Het gaat om basiszorg (waarvoor wij in Nederland de huisarts hebben), specialistische zorg in een ziekenhuis, psychologische zorg en acute noodhulp na een natuurramp of in een oorlogssituatie. Daarnaast zorgt de organisatie voor veilig water en hygiënische voorzieningen, omdat het water ter plekke vaak een bron van bacteriële besmettingen is.

Een paar cijfers

Artsen zonder Grenzen is dagelijks actief in tientallen landen, waar artsen en verpleegkundigen proberen zoveel mogelijk mensen te helpen. Een paar cijfers uit de Centraal-Afrikaanse Republiek. In 2014 werden in de stad Bossangoa 2.792 ernstig ondervoede kinderen intensief verzorgd en ruim 800 spoedoperaties uitgevoerd. In Zémio kregen 17.138 mensen een malariabehandeling. En rond Bambari en Grimari werden bijna 30.000 mensen poliklinisch behandeld.

Samen het verschil maken

Artsen zonder Grenzen ontving sinds 1993 een bijdrage van € 319,2 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Artsen zonder Grenzen en 91 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 6,5 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›