We komen ook op plekken zonder postcode.

Jessa en Amal denken hier maar aan één ding: de bal. Op de Cruyff Courts, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, wordt gesport. Maar een Cruyff Court is veel meer dan een veldje. Voor jongeren en kinderen betekent het een veilige speelruimte in hun wijk, waar ze hun talenten ontdekken, ervaren wat teamgeest is en respectvol met elkaar omgaan. Waar ze leren voor zichzelf én voor anderen op te komen. Belangrijke vaardigheden die je helpen om vooruit te komen in het leven.

Meer ruimte

Smartphones, games en social media brengen steeds meer kinderen letterlijk tot stilstand. Ze bewegen te weinig, worden te dik of raken sociaal geïsoleerd. De Johan Cruyff Foundation heeft in binnen- en buitenland al 179 Cruyff Courts aangelegd: ouderwetse trapveldjes in een modern, multifunctioneel jasje. Want meer ruimte om samen te sporten en te bewegen is heel hard nodig. Bovendien stimuleert het de integratie en de leefbaarheid in stadswijken. 

Nieuwe helden

De Johan Cruyff Foundation blijft zelf ook bewegen. Dit jaar worden zo’n 2.500 jongeren, waaronder 250 jongeren met een beperking, door gecertificeerde coaches opgeleid tot Heroes of the Cruyff Courts. Deze jongeren gaan in hun eigen wijk de populaire 6vs6 toernooien organiseren waar in totaal ruim 60.000 jongeren en kinderen aan deelnemen.

Samen het verschil maken

De Johan Cruyff Foundation ontving sinds 2010 een bijdrage van € 12,2 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij de Johan Cruyff Foundation en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›