We komen ook op plekken zonder postcode


In het Caribisch gebied bijvoorbeeld. Hier is de schildpad niet langer een gerecht op de menukaart. Dankzij het werk van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en haar lokale partners heeft de zeeschildpad nu een beschermd leefgebied.

Op de Cariben staat het bewaken van zeeschildpaddenpopulaties al lange tijd op de kaart. Ook bij DCNA ligt de focus primair op de bescherming van zeeschildpadden. Deze dieren komen in alle delen van de wereld voor en worden overal in hun voortbestaan bedreigd.

Lokale aanpak

DCNA investeert in het plaatsen van zenders op zeeschildpadden in het Caribisch gebied, om zo wetenschappelijke kennis over de dieren te vergaren. Er wordt lokaal ook veel aandacht besteed aan educatie en voorlichting, zodat kennis wordt overgedragen van generatie op generatie en schildpadbescherming altijd op de agenda blijft staan. In plaats van een gerecht op de Caribische menukaart, is de Zeeschildpad nu een symbool van nationale trots. Deelnemers van de Postcode Loterij; bedankt. U maakt de steun aan DCNA en 89 andere organisaties mogelijk.

Samen maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands initiatief uit tot de op één na grootste private donor in de wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we dat de komende jaren blijven doen.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: Postcode Loterij

Steun onze goede doelen en speel mee.›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›

 

 


Een kijkje in het leefgebied van de zeeschildpad