We komen ook op plekken zonder postcode

In het Panbos bijvoorbeeld. Hier, bij Utrechts Landschap, kunnen wandelaars weer genieten van de natuur. Dankzij De12Landschappen is de natuurhistorische rijkdom van de landgoederen Beerschoten, Houdringe en het Panbos hersteld en toegankelijk gemaakt. Het werk van De12Landschappen wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. 

De monumentale huizen, de landschapsparken, de bossen, de weilanden en de lanen - komend vanuit Utrecht is Beerschoten één van de eerste kenmerkende landgoederen van de Stichtse Lustwarande. Voor veel Utrechters is Landgoed Beerschoten dan ook al jaren dé plek voor een prachtige wandeling.

Uitgebreid herstel
De afgelopen decennia is er intensief gewerkt aan het herstel van het Landgoed. De werkzaamheden waren nodig om Beerschoten toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor bewonderend publiek. Het nieuwe, imposante landgoedhek, de gerenoveerde boogbrug en andere kenmerkende landschapselementen zijn nu echte publiekstrekkers. In 2015 wordt de karakteristieke, oude boerderij gerestaureerd en een volledig groene parkeervoorziening aangelegd. Ook het informatiecentrum Paviljoen Beerschoten krijgt een make-over.

Vernieuwde parkvijver
Een ander belangrijk parkelement is de ‘goudvissenkom’ een grote parkvijver. Vroeger werd hier gevist op karpers, maar door de verlaging van de waterstand stond de goudvissenkom jarenlang droog. Onlangs is er een ondoordringbare laag in aangebracht en zijn de wanden verstevigd met staal. Vissen is er niet meer toegestaan, maar de goudvissenkom is wél weer een lust voor het oog.

Deelnemers van de Postcode Loterij; bedankt. U maakt de steun aan De12Landschappen en 89 andere organisaties mogelijk.

Met elkaar maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands loterijeninitiatief uit tot de op een na grootste private donor in de wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. De12Landschappen heeft sinds 1996 een bijdrage ontvangen van € 218,5 miljoen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we de komende jaren blijven doen.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode. ›