We komen ook op plekken zonder postcode.

Billy en Tjerk hebben dankzij de Dierenbescherming een liefdevol thuis. Dit is niet altijd zo geweest; de katers komen uit een situatie waarin ze ernstig verwaarloosd werden. De Dierenbescherming maakt zich hard voor het verbeteren van het welzijn van alle dieren. Er is nog veel werk te doen, maar er is ook goed nieuws: jaarlijks worden er 40.000 dieren opgevangen en liefdevol verzorgd.

Ruim honderd vrijwillige preventiemedewerkers voeren controles uit wanneer uit meldingen blijkt dat het welzijn van dieren verbeterd kan worden. Als er dierenmishandeling of - verwaarlozing is geconstateerd, dan treedt één van de 18 beroepsinspecteurs van de Dierenbescherming op. Het gaat dan vaak om huisdieren, maar ook om hobbydieren als paarden, pony's en vogels.

Arbeidsintensief

In beslag nemen van het dier is niet altijd de beste oplossing. Verwaarlozing van dieren komt namelijk vaak voort uit onwetendheid. Er wordt dan ook altijd geprobeerd om in overleg met de eigenaren het welzijn van de dieren ter plekke te verbeteren.  Dit is echter erg arbeidsintensief, omdat er vaak meerdere controles worden uitgevoerd over een langere periode. Maar met succes: in 70% van de gevallen hoeft het dier niet bij de eigenaar te worden weggehaald. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! U maakt steun aan de Dierenbescherming en 91 andere organisaties mogelijk.

Met elkaar maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6,5 miljard euro aan goede doelen. De Dierenbescherming heeft sinds 1996 een bijdrage ontvangen van € 35,8 miljoen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we de komende jaren blijven doen.


Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›