We komen ook op plekken zonder postcode.

Hard werken doet Maryam nog steeds. Maar Fairfood International helpt haar inmiddels om een beter loon en betere arbeidsomstandigheden te krijgen. Fairfood komt overal ter wereld op voor onderbetaalde (land) arbeiders, boeren en vissers. Want een leefbaar loon en goede arbeidsomstandigheden zijn niet alleen een fundamenteel mensenrecht. Het is ook de weg naar een betere toekomst voor haar en d’r gezin.

Duurzaam en eerlijk

Fairfood International werkt aan een eerlijke, duurzame en transparante voedselproductie. Goede sociaal-economische omstandigheden en een fatsoenlijk inkomen voor werknemers horen daar ook bij. Net als respect voor hun rechten. Fairfood International is daarom over de hele wereld in dialoog met grote bedrijven in de voedsel- en drankindustrie. En spreekt ze aan op hun verantwoordelijkheid.

Voor een leefbaar loon

Fairfood leert arbeiders, boeren en vissers ook hoe je zelf beter onderhandelt over je loon. Een loon dat voldoende moet zijn voor de basisbehoeften van hun gezin. Zoals eten, huisvesting, kleding, energie, onderwijs en gezondheid, maar ook kinderopvang en een spaartegoed opbouwen. Een leefbaar loon is een mensenrecht, dat niet voor niets is opgenomen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948.

Samen het verschil maken

Fairfood International ontving sinds 2009 een bijdrage van € 4,1 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Fairfood International en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 7 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld:postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›