Zodat kinderen wereldwijd naar hun eigen jeugdjournaal kunnen kijken

Free Press Unlimited zet wereldwijd onafhankelijke jeugdjournaals voor kinderen op. Hierdoor leren kinderen op jonge leeftijd dat de wereld groter is dan de plaats waar ze opgroeien en dat er meer dan één waarheid bestaat. De journaals helpen hen een eigen mening te vormen en op te groeien met een open blik op de wereld.
Kinderen zijn de leiders van de toekomst en door de jeugdjournaals leren ze al op jonge leeftijd dat de wereld groter is dan de plaats waar ze opgroeien en dat een verhaal meerdere kanten heeft. Dagelijks bekijken miljoenen kinderen en ouders wereldwijd de programma´s die vallen binnen het project WADADA News for Kids.

Alle kinderen een eigen jeugdjournaal

Het aantal landen dat onderdeel is van het netwerk groeit voortdurend. Het doel is om alle kinderen, wereldwijd, hun eigen jeugdjournaal te geven. Op dit moment zijn er al journaals in Birma, Bolivia, Bangladesh, Peru, Zuid-Afrika, Suriname, Zambia, Indonesië, Nicaragua, Nepal en Ghana. Dankzij de financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij worden er in Mexico, India, Egypte en Brazilië ook jeugdjournaals opgezet. Deelnemers van de Postcode Loterij; bedankt. U maakt de steun aan Free Press Unlimited en 89 andere organisaties mogelijk.

Met elkaar maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands loterijeninitiatief uit tot de grootste private fondsenwerver in de wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we de komende jaren blijven doen.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›