We komen ook op plekken zonder postcode.

Bijen zijn absoluut onmisbaar. Maar wereldwijd is sprake van grote bijensterfte. Greenpeace doet er alles aan om de bijen te redden. Want ze geven ons niet alleen honing, ze bestuiven ruim 30% van al onze voedselgewassen! Grote vijand van de bij zijn pesticiden die worden gebruikt in landbouw en fruitteelt. Greenpeace heeft een verbod op bepaalde pesticiden hoog op politieke agenda gekregen. En is met supermarkten in gesprek om meer ecologisch geproduceerde groenten en fruit te gaan verkopen.

Drie oorzaken

De wereldwijde sterfte onder honingbijen, wilde bijen en hommels wordt veroorzaakt door drie factoren: een gebrek aan bloeiende bloemen op het platteland, de varroamijt en het gebruik van pesticiden die bekend staan als neonicotinoïden. Greenpeace streeft naar een wereldwijd verbod op deze schadelijke pesticiden. En wil tegelijkertijd meer vaart maken met ecologisch verantwoorde landbouw.

Actie!

Op basis van onderzoek roept Greenpeace supermarkten op hun inkoopketen op te schonen en te kiezen voor producten afkomstig uit duurzame landbouw. Aldi Duitsland heeft al toegezegd een spuitverbod in te stellen op voor bijen giftige pesticiden. Het begin is er. Maar de campagne ‘Red de bijen’ is nog maar net begonnen.

Samen het verschil maken

Greenpeace ontving sinds 1996 een bijdrage van € 59,4 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Greenpeace en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›