We komen ook op plekken zonder postcode.

Troost. Ook dat proberen de vrijwilligers van het Rode Kruis te bieden. Zoals hier, na een aardbeving in Peru. Maar hun eerste prioriteit is altijd: levens redden. Bij aardbevingen, overstromingen, oorlogen en conflicten, zoals in Syrië. Overal waar mensen in nood zijn, staat het Rode Kruis direct klaar met voedsel, drinkwater, medische hulp en onderdak. Dankzij miljoenen vrijwilligers over de hele wereld. En al meer dan 150 jaar.

Meer dan 17 miljoen vrijwilligers

Er voltrekken zich jaarlijks meer dan 300 natuurrampen, waarvan slechts een enkele het nieuws haalt. Op vele plekken zijn oorlogen of conflicten aan de gang. Het Rode Kruis helpt direct, dankzij meer dan 17 miljoen vrijwilligers over de hele wereld. De noodhulp hangt af van de noodsituatie. Een aardbeving vraagt om andere hulp dan een burgeroorlog of voedselcrisis. Maar mensenlevens redden en het zorgen voor de eerste levensbehoeften staan altijd voorop.

Altijd noodhulp, maar ook nazorg en voorbereiding

Minder bekend is dat het Rode Kruis ook het contact tussen familieleden herstelt, als die elkaar in de chaos van een conflict of ramp zijn kwijtgeraakt. Bovendien blijft het Rode Kruis ook na een ramp aanwezig. Om samen met de lokale gemeenschappen te werken aan wederopbouw. En ze beter voor te bereiden op een mogelijke nieuwe aardbeving of overstroming.

Samen het verschil maken

Het Nederlandse Rode Kruis ontving sinds 1996 een bijdrage van € 85,2 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij het Nederlandse Rode Kruis en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl
Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›