We komen ook op plekken zonder postcode.

Benna kan nu makkelijk naar de stad voor haar medicijnen. Op haar zelf-verdiende fiets! Met steun vanICCO kon Benna, een Oegandese ex-vluchteling die naar huis terugkeerde, chilipepers gaan telen. Een veelgevraagd gewas waar ze een goede prijs voor krijgt. ICCO gelooft in de ondernemende kracht van mensen. En steunt voormalige vluchtelingen in Oeganda met trainingen en leningen. Totdat ze winst maken en zelfstandig verder kunnen.

Nieuw bestaan opbouwen

Tijdens de 23 jaar durende burgeroorlog in Noord-Oeganda sloegen bijna twee miljoen mensen op de vlucht. Na jarenlang verblijf in kampen keerden velen van hen terug naar hun geboortegrond. Hun huis, hun bezittingen, alles waren ze kwijt. ICCO helpt voormalige vluchtelingen om een nieuw bestaan op te bouwen door het telen en verkopen van chilipepers, een sterk gewas waar veel vraag naar is.

Sociaal ondernemerschap

Duurzame en eerlijke economische ontwikkeling. Dat is de weg naar een wereld zonder armoede en onrecht. Daarom stimuleert ICCO sociaal ondernemerschap, vanuit kantoren in Afrika, Azië en Latijns Amerika. ICCO verbindt mensen, organisaties en nieuwe ideeën met elkaar. En geeft ondernemende mensen een steuntje in de rug met tijdelijke subsidies, leningen of investeringen.

Samen het verschil maken

ICCO ontving sinds 2008 een bijdrage van € 9,2 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij ICCO en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 7 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›