Waardoor mensen en olifanten in India harmonieuzer kunnen samenleven.

Olifanten in India maken al generaties lang gebruik van vaste trekroutes. Steeds vaker worden gedeeltes van deze routes door mensen bewoond of als landbouwgrond gebruikt, waardoor mens en dier elkaar in de weg zitten. Met steun van de Nationale Postcode Loterij creëert IUCN NL vrije doorgangsroutes waardoor er veilige leefruimte ontstaat, voor de mensen en de olifanten.

India kent een enorme bevolkingsgroei. Steeds meer mensen verhuizen naar gebieden buiten de grote steden, waardoor ze zich op het terrein van wilde dieren begeven. Olifanten trekken noodgedwongen door de bewoonde gebieden. Onderweg plunderen ze de akkers en zorgen voor angst in de dorpen. Zowel onder mensen als olifanten vallen elk jaar weer dodelijke slachtoffers.

Mens en dier gaan erop vooruit

Met de hulp van IUCN NL verhuisden mensen uit dorpen in beschermde leefgebieden op vrijwillige basis naar nieuwe locaties. In de vrijgekomen gebieden werden doorgangsroutes voor de olifanten aangelegd.

Niet alleen olifanten, maar ook tijgers, luipaarden en apen begonnen al na twee weken gebruik te maken van de doorgangsroutes. Nu kunnen zij veilig van het ene naar het andere bosgebied trekken. De dorpelingen leven zonder angst voor de dieren en hun inkomen is met 600 procent gestegen doordat de oogst onbeschadigd blijft. Deelnemers van de Postcode Loterij; bedankt. U maakt de financiële steun aan IUCN NL en 89 andere organisaties mogelijk.

Met elkaar maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands loterijeninitiatief uit tot een van de grootste private donors ter wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we de komende jaren blijven doen.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: postcodeloterij.nl


Fotocredits: Ekkachai, Shutterstock.com

 

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›