We komen ook op plekken zonder postcode.

Spelen in de buitenlucht maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Met het initiatief Scharrelkids laat IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) kinderen op speelse wijze de natuur beleven en ontdekken. Via scharrelkids.nl krijgen ouders het hele jaar door de leukste doe-ideeën voor hun kinderen aangereikt. Van onverwachte ontdekkingen in je eigen tuin tot spannende natuurbelevenissen onder leiding van een IVN-Natuurgids.

Scharrelkids voor gezonde kinderen

Kinderen die vrij en zelfstandig buiten kunnen spelen worden daar in alle opzichten beter van. Daarom initieerde IVN het succesvolle Scharrelkids: beleef de natuur in je eigen achtertuin of buurt, in natuurgebieden en op natuurspeelplaatsen. Met scharrelkids.nl, vol praktische tips voor (groot)ouders. Met speciale Scharrelkids-cursussen die ouders laten ervaren hoe leuk het is om met kinderen te werken in de natuur of in de moestuin. Bovendien zijn er het hele jaar door talloze activiteiten en excursies onder leiding van enthousiaste IVN-Natuurgidsen.

Ruim 200.000 kinderen

IVN laat kinderen weer voelen hoe heerlijk het is om buiten bezig te zijn en te leren van de natuur. Hoe fijn het is om te bewegen, je spieren te gebruiken en gezond moe te worden. Jaarlijks beleven zo’n 200.000 kinderen in heel Nederland plezier met de vele activiteiten van IVN: speuren naar dierensporen, wandelen, vogels kijken, uilenballen uitpluizen, nestkastjes timmeren en nog veel meer.

Met elkaar het verschil maken

IVN ontving sinds 1996 een bijdrage van € 28,2 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij IVN en 91 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 6,5 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›