We komen ook op plekken zonder postcode.

De driejarige Marcondes, hier met zijn stiefvader, lacht weer. Dankzij het Liliane Fonds en de behandelingen die hij nu krijgt. Hij werd geboren met het syndroom van Down, in een arm Braziliaans gezin. Tot anderhalf jaar geleden was hij agressief en totaal onhandelbaar. Zijn wanhopige moeder vond een dagcentrum waar het Liliane Fonds kinderen met een handicap helpt en sterker maakt. Nu hij fysiotherapie, logopedie en psychologische hulp krijgt, is Marcondes een veel blijer kind.

Respect voor iedereen

In de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika leven miljoenen kinderen met een handicap. Ze worden sociaal buitengesloten en zijn veel vaker dan anderen slachtoffer van verwaarlozing, misbruik en geweld. Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen. Het fonds maakt kinderen met een handicap sterker en hun omgeving toegankelijker. Zodat ook zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.

Steun op maat

Samen met partners en lokale instellingen geeft het Liliane Fonds jaarlijks individuele steun aan ruim 90.000 kinderen. Zij kunnen beter functioneren dankzij (para)medische revalidatie, onderwijs en trainingen. Dat maakt ze bovendien zelfbewust en weerbaar. Daarnaast worden overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties aangesproken op hun verantwoordelijkheden en gewezen op de fundamentele rechten van kinderen met een handicap.

Samen het verschil maken

Het Liliane Fonds ontving sinds 2000 een bijdrage van € 19,7 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij het Liliane Fonds en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard aan goede doelen geschonken Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl


Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›