We komen ook op plekken zonder postcode

Dankzij het programma De Beste Maatjes van het Oranje Fonds kan Rita weer regelmatig hardlopen in de vrije natuur, ondanks haar visuele beperking. Zo zijn er al duizenden vrijwilligers gekoppeld aan mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is een steun voor de ander.

Maatjesinitiatieven koppelen een vrijwilliger een-op-een aan een deelnemer die op bepaalde punten in het leven een maatje nodig heeft, zoals Rita. Om dit mooie werk te stimuleren, startte het Oranje Fonds het programma De Beste Maatjes. Maatjesinitiatieven zijn namelijk van grote waarde voor het versterken van de verbondenheid in onze samenleving en vormt daarmee de essentie van het werk van het Oranje Fonds.

Duizenden nieuwe maatjes

Met de campagne heeft het Oranje Fonds de afgelopen jaren duizenden nieuwe vrijwilligers geworven. De komende drie jaar is het doel om minimaal 2.000 nieuwe maatjes per jaar werven, de omvang van de projecten te vergroten en de kwaliteit verder te verhogen. Het uiteindelijke doel is een leefbare samenleving, waarin iedereen een plek kan vinden. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt. U maakt steun aan het Oranje Fonds en 91 andere organisaties mogelijk.

Met elkaar maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld. De Postcode Loterijen geven niet alleen veel prijzen weg, maar schonken ook al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. Het Oranje Fonds heeft sinds 2006 een bijdrage ontvangen van € 142,6 miljoen. Met elkaar kunnen we het verschil maken, ook in de komende jaren.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›