• Plekken zonder postcode - Human Rights Watch

We komen ook op plekken zonder postcode

In Tanzania bijvoorbeeld. Hier kunnen Apendavyo Emanueli en 56.000 andere boeren nu drie keer zoveel oogsten door het Traditional Irrigation Project. Een project dat zij samen met Oxfam Novib hebben opgezet, mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. 

Apendavyo Emanueli woont met haar drie kinderen in Vucama Ndambwe, in het Noorden van Tanzania, niet ver van de Kilimanjaro. In korte tijd heeft zij haar oogst kunnen verdriedubbelen, dankzij de introductie van een eeuwenoud irrigatiesysteem: het Traditional Irrigation Project.

Duurzaam en effectief

In een notendop leren de boeren met het Traditional Irrigation Project om hun land met lokale, duurzame middelen van water te voorzien. Ook leren zij duurzaam en effectief om te gaan met grondstoffen en wordt kennis van landbouwtechnieken bijgebracht. Zo zijn er door de boeren waterterrassen aangelegd waarmee het land wordt geïrrigeerd. Het gras dat aan de oevers van de terrassen groeit, wordt gebruikt om de koeien mee te voeden.

Aandacht voor de positie van de vrouw

Het Traditional Irrigation Project schenkt bovendien extra aandacht aan de positie van de vrouw in de lokale landbouwsector, waardoor ook verzorging en persoonlijke ontwikkeling worden gestimuleerd. Tot op de dag van vandaag profiteren Apendavyo en 56.000 andere boeren van de kennis en vaardigheden die het Traditional Irrigation Project hen oplevert. Deelnemers van de Postcode Loterij; bedankt. U maakt de steun aan Oxfam Novib en 89 andere organisaties mogelijk.

Met elkaar maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands loterijeninitiatief uit tot de op één na grootste private donor in de wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we de komende jaren blijven doen.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: Nationale Postcode Loterij

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›


Over Oxfam Novib