We komen ook op plekken zonder postcode.

Lisha’s apotheek is op orde dankzij SafeCare. Een kwaliteitsprogramma dat de gezondheidszorg in Afrika sterk verbetert. PharmAccess, de bedenker van SafeCare, richt zich doelbewust op kleine klinieken en huisartsenposten. Want die leveren in Afrika ruim de helft van alle zorg, vooral in de armere delen van de bevolking. Meer dan 2.100 klinieken werken inmiddels met SafeCare. Elke maand krijgen ruim twee miljoen mensen de zorg die ze nodig hebben. Een groot succes, dat nog veel groter gaat worden.

apotheek is op orde dankzij SafeCare. Een kwaliteitsprogramma dat de gezondheidszorg in Afrika sterk verbetert. PharmAccess, de bedenker van SafeCare, richt zich doelbewust op kleine klinieken en huisartsenposten. Want die leveren in Afrika ruim de helft van alle zorg, vooral in de armere delen van de bevolking. Meer dan 2.100 klinieken werken inmiddels met SafeCare. Elke maand krijgen ruim twee miljoen mensen de zorg die ze nodig hebben. Een groot succes, dat nog veel groter gaat worden.

Grote verbeteringen

Veel Afrikaanse klinieken leveren zorg van bedroevend niveau. Dat is niet zo gek, gezien hun tekort aan medicijnen, artsen, apparatuur en kennis. Vaak weten ze niet hoe ze aan geld moeten komen om te investeren in betere zorg. PharmAccess brengt in kaart wat er verkeerd gaat en begeleidt ze in hun verbeteringsproces. Als het gaat om hygiëne, behandeling, patiëntenzorg en administratie hebben al ruim 2.100 het SafeCare kwaliteitskeurmerk gekregen.

Internationaal keurmerk

Betere zorgkwaliteit betekent dat er meer patiënten komen. En het vergroot de kans op een banklening en op deelname aan verzekeringsprogramma’s. Dankzij hun stijgende inkomsten kunnen klinieken investeren in personeel en nieuwe apparatuur. Overheden in Kenia, Tanzania en Nigeria nemen de SafeCare standaarden over. Daardoor groeit SafeCare uit tot een internationaal keurmerk.

Samen maken we het verschil

PharmAccess ontving sinds 2012 een bijdrage van € 2 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij PharmAccess en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›