We komen ook op plekken zonder postcode

In Uganda bijvoorbeeld. Hier hebben Christine en 150.000 andere meisjes nu dezelfde onderwijskansen als jongens, dankzij het project ‘Een bloedserieuze zaak’. Door voorlichting en het beschikbaar maken van maandverband, hoeven jonge vrouwen niet meer thuis te blijven tijdens hun menstruatie. Het project van Plan Nederland is mogelijk gemaakt door deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Door gebrek aan maandverband en goede sanitaire voorzieningen blijven veel meisjes in Uganda iedere maand, tijdens hun menstruatie, gemiddeld een week thuis van school. Dit leidt tot grote leerachterstanden en vroegtijdige schooluitval.

Bloedserieuze zaak

Met project ‘Een bloedserieuze zaak’ wordt er maandverband beschikbaar gemaakt en voorlichting gegeven over de menstruatiecyclus en hygiëne. De verkoop van het maandverband biedt vrouwen bovendien een inkomen. Zo verbetert Plan Nederland het dagelijks leven van 150.000 jonge vouwen in de regio’s Lira en Kamuli in Uganda, mede dankzij de financiële steun van de Postcode Loterij. Deelnemers van de Postcode Loterij; bedankt.

Samen maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands initiatief uit tot de op één na grootste private donor in de wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we dat de komende jaren blijven doen.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: Postcode Loterij

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›Waar Plan Nederland voor staat