We komen ook op plekken zonder postcode.

Voor Sena en Hayat is het een bevrijding dat ze kunnen praten over onderwerpen waar hun ouders over zwijgen. Dankzij het programma The World Starts with Me van Rutgers leren ze wat elke jongere hoort te weten over seks, anticonceptie, puberteit, zwangerschap, hiv en gelijkwaardige relaties. Rutgers werkt al in dertien Afrikaanse landen met dit succesvolle voorlichtingsprogramma. En laat jonge mensen zien hoe je samen kunt werken aan respect, gelijkheid en gezondheid.

Internationaal, digitaal

The World Starts With Me (WSWM) is een internationaal digitaal programma en lespakket voor jongeren tussen 12 en 19 jaar. WSWM ondersteunt scholen en leraren bij het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen. En geeft op een positieve manier alle belangrijke informatie over lichamelijke ontwikkeling, seksualiteit, gezinsplanning, (gelijkwaardige) relaties en diversiteit.

Modelprogramma

WSWM heeft al honderdduizenden jongeren bereikt. In elk land wordt het aangepast aan specifieke gebruiken, gewoontes en behoeften. Als het nodig is worden ook onderwerpen als vrouwenbesnijdenis en gedwongen (kind)huwelijken behandeld. De aanpak van Rutgers krijgt veel waardering en steun. UNESCO noemt het zelfs een ‘modelprogramma voor seksuele vorming’.  

Samen het verschil maken

Rutgers ontving sinds 2002 een bijdrage van € 12,7 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Rutgers en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›