We komen ook op plekken zonder postcode.

Lezen is voor ons zo vanzelfsprekend, dat je bijna vergeet hoe belangrijk het is. Wie jong leert lezen begrijpt meer, ontwikkelt zich sneller en heeft betere toekomstkansen. Veel Afghaanse kinderen hebben door decennia van oorlog en geweld nog nooit een boek gezien. De Taliban heeft veel boeken vernietigd en daarmee een wond geslagen in de Afghaanse cultuur. Save the Children komt in actie: 3.000 scholen ontvangen een boekenpakket en er worden 3.000 bibliotheekjes ingericht bij mensen thuis.

Met het project ‘Betere toekomst begint bij kinderboeken’ gaat Save the Children de leesvaardigheid van kleuters en jonge kinderen in Afghanistan versterken. Want lezen is essentieel voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Het project realiseert een divers boekenaanbod. Onder meer door winnaars van een schrijfwedstrijd boeken te laten schrijven, waarvan grote aantallen worden gedrukt en verspreid.

Groot bereik

Door de productie en verspreiding van in totaal 365.000 boeken brengen we de leescultuur terug op 3.000 Afghaanse scholen en op 3.000 andere plekken in de gemeenschap. Save the Children verwacht maar liefst 2,6 miljoen kinderen en hun families te bereiken. Zo wordt niet alleen hun leesvaardigheid vergroot, maar komen ze ook spelenderwijs in aanraking met onderwerpen als tolerantie en sociale vaardigheden. Tijdens het project werkt Save the Children samen met het Afghaanse Ministerie van Onderwijs en verschillende hulporganisaties.

Met elkaar het verschil maken

Save the Children ontving sinds 2002 een bijdrage van € 14,8 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Save the Children en 91 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 6,5 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›