We komen ook op plekken zonder postcode.

Bishnu heeft voortaan altijd schoon drinkwater. Daar is ze heel blij mee, omdat ze nu veel minder kans loopt op ziekten en gezondheidsproblemen. Haar dorp in het westen van Nepal is sinds kort aangesloten op een nieuw watersysteem dat de dorpelingen samen met ontwikkelingsorganisatie Simavi hebben aangelegd. Ook in Nepal investeert Simavi in schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Want een gezonde basis, voor ons zo vanzelfsprekend, brengt elders grote vooruitgang.

Voor 19.000 mensen

In de Nepalese districten Gorkha en Baglung heeft 20% van de mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Dat levert grote gezondheidsrisico’s op. Samen met lokale ondernemers legde Simavi 24 nieuwe watersystemen aan en meer dan 200 drinkwatertappunten. Op openbare plekken en bij scholen. Ook zijn er 1.900 gezinstoiletten gerealiseerd en krijgen mensen voorlichting over basale hygiëne. In totaal verbetert Simavi zo het leven van ruim 19.000 mensen. 

Blijvende basis

Simavi verbetert de gezondheid van mensen in kwetsbare gemeenschappen in Azië en Afrika. Structureel! Simavi investeert in schoon (drink)water, toiletten, hygiëne, gezonde zwangerschappen en veilige bevallingen. Maar Simavi maakt mensen ook verantwoordelijk voor hun eigen welzijn. Het onderhoud van bijvoorbeeld nieuwe waterleidingen, pompen en kranen regelt de gemeenschap zelf. 

Samen het verschil maken

Simavi ontving sinds 1998 een bijdrage van € 20,8 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Simavi en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim
€ 7 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›