We komen ook op plekken zonder postcode.

Poedja kan nu ook ’s avonds studeren. Dankzij haar zonnelantaarn, mogelijk gemaakt door Dharma Life. Deze organisatie werkt aan duurzame ontwikkeling op het platteland in India. Door dorpsbewoners op te leiden tot ondernemers, die zich specialiseren in de verkoop van onder meer zonnelantaarns. Al een miljoen huishoudens konden zo hun leven beter, veiliger en makkelijker maken. Omdat ze bijvoorbeeld geen gevaarlijke, vervuilende kerosinelampen meer hoeven te gebruiken.

Slechts 11% van de mensen op het Indiaase platteland heeft een vast inkomen. Dharma Life (‘duurzaam leven’) leidt mensen in kleine dorpen op tot ondernemers in duurzaamheid. Dat verbetert niet alleen hun levensstandaard, het stimuleert ook de lokale economie. De duurzame producten die ze verkopen maken het leven op het platteland veiliger en makkelijker. Denk aan lampen op zonne-energie, ovens, energiezuinige koeling en hygiënische artikelen zoals waterfilters. Het netwerk van Dharma Life telt inmiddels 2.500 ondernemers.

Op naar de 100.000

Met steun van DOEN gaan de ondernemers nu ook zonnepanelen verkopen. Een belangrijke ontwikkeling, want slechts de helft van de huishoudens op het platteland heeft toegang tot elektriciteit. En nog maar een fractie daarvan maakt gebruik van zonne-energie, terwijl juist zonlicht ruim voorhanden is. Er is dus nog heel veel te winnen! Dharma Life heeft ambitie. In 2020 wil de organisatie een netwerk hebben van 100.000 ondernemers, die gezamenlijk vijftig miljoen klanten bedienen met duurzame, milieuvriendelijke producten zoals zonnepanelen.

Met elkaar het verschil maken

DOEN ontving sinds 1991 een bijdrage van € 574,7 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij DOEN en 91 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 6,5 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›