We komen ook op plekken zonder postcode.

Ook al verblijft ze in een Iraaks vluchtelingenkamp, dit meisje kan gewoon naar school. Van Stichting Vluchteling krijgt ze samen met bijna 1.500 andere kwetsbare kinderen lesmateriaal en onderwijs. Zodat hun ontwikkeling, ondanks de moeilijke omstandigheden, niet stil komt te staan. Stichting Vluchteling zet zich in voor vluchtelingen en ontheemden in oorlogsgebieden. Door onderwijs te bieden, maar ook medische zorg, voedsel, drinkwater en sanitaire voorzieningen.

60 miljoen

Stichting Vluchteling biedt noodhulp aan mensen die huis en haard moeten ontvluchten vanwege oorlog, geweld of onderdrukking. Over de hele wereld zijn bijna 60 miljoen mensen ontheemd (op de vlucht in eigen land) of als vluchteling de grens over gegaan. Bijna 90% van de vluchtelingen wordt opgevangen in landen rondom de crisisgebieden.

Internationale partner

Stichting Vluchteling maakt sinds dit jaar deel uit van het International Rescue Committee (IRC), één van de grootste en meest ervaren noodhulporganisaties. Beide partijen werkten al 30 jaar regelmatig samen en zijn actief in bijna vijftig landen. Door de structurele samenwerking kan Stichting Vluchteling nu nog sneller en beter hulp verlenen. Aan mensen die geen andere keus hebben dan te vluchten.

Samen het verschil maken.

Stichting Vluchteling ontving sinds 1996 een bijdrage van € 57 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Stichting Vluchteling en 91 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 6,5 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›