We komen ook op plekken zonder postcode

In Mongolië bijvoorbeeld. Ook hier streeft UNICEF naar goed onderwijs voor alle kinderen. Met schoon water, toiletten en reizende scholen voor nomaden, maakt UNICEF jongens en meisjes in Mongolië sterk voor de toekomst. Het werk van UNICEF wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij.

Het meisje op de foto loopt dagelijks door de sneeuw, naar school en weer terug. Zij heeft de dagelijkse wandeling maar wat graag over voor een diploma.

Overal ter wereld hebben kinderen recht op goed onderwijs, ook als ze in een afgelegen gebied wonen. Naar school gaan is namelijk méér dan leren alleen. Het is de weg naar ontwikkeling van kind én samenleving. Een kind dat een diploma haalt, heeft meer kansen in de toekomst en kan kennis doorgeven aan volgende generaties.

Wereldwijde verbetering van onderwijs

UNICEF assisteert overheden in 155 landen bij het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. Bijvoorbeeld door basisonderwijs gratis te maken, onderwijsmethoden te verbeteren of scholen op te zetten in gebieden in nood. Deelnemers van de Postcode Loterij; bedankt. U maakt de steun aan UNICEF en 89 andere organisaties mogelijk.

Met elkaar maken we het verschil

Dankzij de deelnemers groeide een Nederlands loterijeninitiatief uit tot de op een na grootste private donor in de wereld. In totaal schonken de Postcode Loterijen al meer dan 6 miljard euro aan goede doelen. Met elkaar kunnen we het verschil maken en dat willen we de komende jaren blijven doen.

Voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›Het project in beeld