We komen ook op plekken zonder postcode.

Blije moeders, gezonde baby’s. De nieuwe kraamafdeling in het Turiani-ziekenhuis, Tanzania, loopt op rolletjes. Dankzij de inzet van de Stichting Vrienden van Turiani en de steun van Wilde Ganzen. Nieuwe materialen, goede hygiëne en beter opgeleide verpleegkundigen zorgen nu voor 4.000 veilige bevallingen per jaar. Wilde Ganzen steunt al 65 jaar kleinschalige projecten van bevlogen Nederlanders, die het leven van mensen direct verbeteren. Project Turiani is daarvan weer een mooi voorbeeld.

Betrokken

Oude, onhygiënische gebouwen. Onvoldoende capaciteit en materialen. Het gaf veel complicaties, met onnodig veel moeder- en kindersterfte als gevolg. Ondanks al haar inzet kreeg het Turiani-ziekenhuis niet de middelen bijeen voor nieuwbouw van de kraamafdeling. Een groep betrokken Nederlanders startte de Stichting Vrienden van Turiani en ging zelf aan het werk. Mede dankzij de steun van Wilde Ganzen kon het project worden gerealiseerd.

Zelf verantwoordelijk

Wilde Ganzen steunt projecten waarvoor scholen, stichtingen en particulieren in Nederland fondsen werven. Als Wilde Ganzen een project goedkeurt, wordt het gesteund met een financiële bijdrage, kennis en expertise. De mensen voor wie het project bedoeld is, worden er bovendien zelf verantwoordelijk voor. Want alleen als een initiatief lokaal wordt ‘gedragen’ kun je blijvende resultaten boeken.

Samen het verschil maken

Wilde Ganzen ontving sinds 2010 een bijdrage van € 4,7 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Wilde Ganzen en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›