We komen ook op plekken zonder postcode.

Deze Indiase kinderen krijgen seksuele voorlichting van dance4life. Daar zijn ze blij mee, want dat is heel hard nodig. Praten over seks is in de meeste gezinnen taboe. Terwijl aids en hiv in India een enorm probleem zijn, net als de grote ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Hoe hard het land economisch ook groeit, de sociale vooruitgang blijft achter. Daarom blijft dance4life werken aan gelijkwaardigheid en een wereld zonder aids.

Ongelijkheid groot probleem

India is een snel groeiende economische reus. Steeds meer jongeren hebben toegang tot informatie en media. Toch telt India minstens 2,5 miljoen mensen met hiv. Dat heeft diverse oorzaken. Een belangrijke oorzaak is de ongelijkheid gebaseerd op kaste, geslacht en religie. Maar ook armoede, taboes rond seks en gebrek aan goed onderwijs spelen een rol.

Gezondheid en gelijke rechten

Sinds 2010 werkt dance4life ook in India, om jongeren voor te lichten over hiv, aids en seksuele gezondheid. Maar dance4life maakt zich ook sterk voor gelijkheid tussen jongens en meisjes, voor gelijke rechten en gelijke kansen op goed onderwijs. Al meer dan 258.000 jongeren kregen voorlichting via het dance4life programma. Een groot deel van hen komt ook zelf in actie om kennis en vaardigheden te verspreiden. Dit jaar wil dance4life nog eens ruim 50.000 jongeren in India bereiken.

Samen het verschil maken

Dance4life ontving sinds 2008 een bijdrage van € 6 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij dance4life en 91 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim 6,5 miljard euro aan goede doelen geschonken. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.›