• GGG2016

Welke goede doelen krijgen een schenking?

Aanstaande dinsdag, 26 januari, vindt het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij plaats. Hier maakt de loterij bekend hoeveel de deelnemers samen hebben gebracht in 2015 voor de goede doelen en welke bijzondere goededoelenprojecten de deelnemers mogelijk maken. George Clooney, acteur en strijder voor mensenrechten, is de hoofdgast van de avond.

Van ieder lot van de Postcode Loterij gaat de helft naar goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. De ruim 2,5 miljoen deelnemers maken op deze wijze het werk van ruim honderd goede doelen mede mogelijk. Tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam, maakt de Postcode Loterij bekend welk bedrag dit jaar bijeen is gebracht voor goede doelen. Vorig jaar was dit ruim 312 miljoen euro.

De Postcode Loterij is zeer vereerd met George Clooney, acteur en strijder voor mensenrechten, als hoofdgast op het Goed Geld Gala. Hij spreekt namens zijn organisatie Not On Our Watch. De organisatie vraagt wereldwijd aandacht voor onderbelichte mensenrechtenschendingen en brengt geld bijeen om de wreedheden die op grote schaal plaatsvinden te stoppen. Clooney wordt op het podium geïnterviewd door Humberto Tan, de kersverse ambassadeur van de Postcode Loterij.

Volg het Goed Geld Gala live

U kunt het Goed Geld Gala dinsdagavond 26 januari vanaf 19.30 uur live volgen via een videostream op www.postcodeloterij.nl.

Het programma*:

  • 19.30 uur:  Start programma
  • 20.20 uur:  Bekendmakingen schenkingen voor goede doelen in de categorie ‘mens binnen- en buitenland’
  • 20.50 uur:  Interview George Clooney door Humberto Tan
  • 21.25 uur:  Bekendmakingen schenkingen voor goede doelen in de categorie ‘natuur binnen- en buitenland’ en Droomfonds(en)
  • 22.00 uur:  Einde programma

* Tijdswijzigingen voorbehouden