• Goed Geld Gala 2015 Nationale Postcode Loterij

    DeLaMar Theater Amsterdam locatie Goed Geld Gala 2015

Welke goede doelen krijgen een schenking?

Aanstaande maandag, 26 januari, vindt het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij plaats. Hier maakt de loterij bekend hoeveel de deelnemers samen hebben gebracht in 2014 voor de goede doelen en welke bijzondere goededoelenprojecten de deelnemers mogelijk maken. De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist, Dr. Denis Mukwege, is gastspreker van de avond.

De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist, Dr. Denis Mukwege, is gastspreker van het Goed Geld Gala 2015 van de Postcode Loterij.
De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist, Dr. Denis Mukwege, is gastspreker van het Goed Geld Gala 2015 van de Postcode Loterij.

Van ieder lot van de Postcode Loterij gaat de helft naar goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. De 2,5 miljoen deelnemers maken op deze wijze het werk van tientallen goede doelen mede mogelijk. Tijdens het Goed Geld Gala, dat dit jaar plaatsvindt in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maakt de Postcode Loterij bekend welk bedrag dit jaar bijeen is gebracht voor goede doelen. Vorig jaar was dit ruim 302 miljoen euro, wat ten goede kwam aan 90 goededoelenorganisaties.

Op het Goed Geld Gala zal de Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist, Dr. Denis Mukwege, spreken. Hij maakt zich sterk voor vrouwenrechten en in zijn Panzi-ziekenhuis in de Democratische Republiek Congo helpt hij vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. In 2014 won hij de Sacharovprijs voor de vrede van het Europees Parlement. Het belooft een indrukwekkende speech te worden.

Volg het Goed Geld Gala live

U kunt het Goed Geld Gala maandagavond 26 januari vanaf 19.15 uur live volgen via een videostream op www.postcodeloterij.nl.

Het programma*:

-      19.15 uur:                            Start programma

-      19.30 uur:                            Speech staatssecretaris Fred Teeven

-      20.30 uur:                            Speech Dr. Denis Mukwege

-      21.05 uur:                            Bekendmakingen schenkingen voor bijzondere projecten

-      21.45 uur:                            Einde

* Tijdswijzigingen voorbehouden