Werelderfgoedweken van de Waddenvereniging

Ga met de Waddenvereniging op excursie en ontdek de Waddenzee

Ooit op de bodem van de Waddenzee gelopen? Twee keer per dag valt de Waddenzee droog en heb je de kans om het te voet te betreden. Ga met een van de gidsen van de Waddenvereniging mee op excursie en ontdek de vele verassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied.

In de maanden juli, augustus en september organiseert de Waddenvereniging diverse leuke en bijzondere excursies op de vastelandskust van Noord-Holland, Friesland en Groningen en op de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en Ameland. Een gids geeft uitleg over het wad, het getij of andere bijzonderheden en gaat samen met de excursieleden op zoek naar de dieren die er leven. Wadpieren, garnaaltjes, zagers, krabben en platvissen… De gidsen weten een hoop te vertellen over deze diertjes en hoe ze zich hebben aangepast aan het soms barre leven op het wad. Daarnaast zijn er ook wadlooptochten naar Rottumeroog , culinaire vaartochten en een yogacursus midden op een drooggevallen wadplaat. 

Dankzij deelnemers van de Postcode Loterij
Behoud van natuur, milieu en landschap van de Waddenzee, daar maakt de Waddenvereniging zich sterk voor. Inmiddels staat de Waddenzee vijf jaar op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Onlangs is ook het Deense wad toegevoegd aan het werelderfgoed, waardoor nu de hele Waddenzee deze bijzondere status heeft. Dat betekent wereldwijde erkenning voor het bijzondere belang van dit gebied en voor het werk van de vereniging. De Nationale Postcode Loterij steunt de Waddenvereniging al sinds 1997. Mede dankzij de deelnemers aan de Postcode Loterij blijft de Waddenzee behouden.

Aanmelden
Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten kunt u kijken op de website van de Waddenvereniging.