Wereldtour World Press Photo 15 van start in Amsterdam

Fotocredits: ‘JON AND ALEX’ Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures
Fotocredits: ‘JON AND ALEX’ Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures

Op zaterdag 18 april is de 58e editie van de World Press Photo tentoonstelling van start gegaan in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het is de eerste locatie voor ’s werelds meest populaire, rondreizende foto expositie. De Postcode Loterij is sinds 2004 vaste partner van World Press Photo. De expositie toont de winnende journalistieke foto’s van het afgelopen jaar, afkomstig van 41 fotografen uit 17 landen. De award voor beste foto in de categorie Contemporary Issues ging naar de Deense fotograaf Mads Nissen voor het indringende beeld JON AND ALEX.

De prijswinnende foto JON AND ALEX toont een intiem moment van een homostel, genaamd Jon en Alex, in een klein appartement in St. Petersburg. Het leven voor homoseksuelen en transgenders wordt alsmaar moeilijker in Rusland. Seksuele minderheden worden gediscrimineerd, lastig gevallen en geterroriseerd door conservatief-religieuze en nationalistische groeperingen. Wereldwijd belangstelling wekken voor persfotografie als belangrijk middel tot bevordering van de persvrijheid en internationaal begrip, dat is het doel van World Press Photo. De stichting organiseert jaarlijks de meest prestigieuze competitie voor professionele fotojournalisten.

De fototentoonstelling is nog te zien tot zondag 5 Juli 2015 en dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Hierna reist de tentoonstelling gedurende een jaar de wereld rond en doet zo’n honderd verschillende locaties aan. De foto’s worden door meer dan 2,5 miljoen mensen in 45 landen bekeken. Kijk op de website van World Press Photo voor het reisschema van de tentoonstelling.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij

World Press Photo krijgt sinds 2004 een bijdrage van de Postcode Loterij. Dankzij deze bijdrage bevordert World Press Photo wereldwijd de persvrijheid en kweekt het internationaal begrip.

Maak kans op kaarten voor World Press Photo!

Speciaal voor deelnemers van de Postcode Loterij kunt u via het Ledenvoordeel kans maken op kaarten voor de World Press Photo tentoonstelling. Log snel in op uw Persoonlijke Pagina (via de tab 'Ledenvoordeel') en geef u op voor deze leuke actie. Heeft u nog geen Persoonlijke Pagina? Registreer deze dan nu. De actie loopt van vrijdag 24 april tot en met woensdag 29 april. We verloten in totaal 15 x 2 kaarten. Geef u snel op en maak kans!