Wereldvluchtelingendag

Wereldwijd zijn er nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest. maandag20 juni staat in het teken van Wereldvluchtelingendag. Een moment om stil te staan bij wat het betekent om te moeten vluchten. Om alles en iedereen achter te laten zonder te weten of het goed komt. Vluchtelingenwerk Nederland zet zich in voor al deze mensen die gedwongen hun land hebben verlaten.  

Meer vrijwilligers in nieuwe centra

Vorig jaar zochten bijna 60.000 extra vluchtelingen asiel in ons land en wereldwijd zijn ruim 60 miljoen vluchtelingen op zoek naar veiligheid. Door de Extra Projectbijdrage van de Postcode Loterij van 1.000.000 euro kan VluchtelingenWerk Nederland vele nieuwe vrijwilligers mobiliseren. Zij gaan aan de slag in nieuwe asielzoekerscentra en helpen daar bij het verenigen van door oorlog verscheurde gezinnen. Ook kunnen de vrijwilligers cursussen en trainingen volgen en wordt het ICT-netwerk uitgebreid.

Draagvlak

Maar er is meer. Door de Extra Projectbijdrage kan VluchtelingenWerk Nederland ook:

  • De onafhankelijkheid van de organisatie waarborgen.
  • Draagvlak creëren voor de campagne: 'Vluchtelingen die hier zijn, kunnen op ons rekenen'. Deze boodschap wordt uitdragen op radio, internet en social media.

Bovendien rijdt er rond Prinsjesdag een tram door Den Haag met namen van mensen die hun steun betuigen aan vluchtelingen. Nieuwsgierig naar de tram en de verhalen van mensen die vluchtelingen een warm hart toedragen? Ga dan naar www.vluchtelingenwerk.nl/rekenopmij.