Wie verdient de Simon Jelsma Award 2014?

Inschrijving deze week geopend.

Ken jij de meest inspirerende jonge Nederlander die zich met hart en ziel inzet voor een rechtvaardige wereld zonder armoede? Oxfam Novib is op zoek naar een jonge, vernieuwende, ondernemende Nederlander met een heldere visie op ontwikkelingssamenwerking.

De 2-jaarlijkse prijs bestaat uit een beeldje en 3.000 euro voor het project van de winnaar. Kanshebbers op de Simon Jelsma Award 2014 kunnen tot en met 21 maartworden aangemeld bij Oxfam Novib. Voor aanmelding en meer informatie kijk op www.oxfamnovib.nl/simonjelsmaaward.

Simon Jelsma

Zijn leven lang streed Simon Jelsma tegen het grote onrecht van armoede in de wereld. Hij was een vurig pleitbezorger en initiator van veel acties voor een rechtvaardigere verdeling van macht en welvaart; wereldwijd. Ook wilde hij Nederlanders inspireren tot solidariteit met mensen met de laagste inkomens. Internationale samenwerking en ontwikkeling waren voor hem altijd een zaak van veranderingen, daar én hier. Hij hamerde er als geen ander op dat de aanpak van structurele oorzaken van armoede en honger meer vereist dan geld geven. Mensen moeten in staat gesteld worden om zelf een bestaan zonder armoede op te bouwen.