Winston bezoekt gevluchte Syriërs in Jordanië voor nieuw seizoen ‘Kanjers van Goud’.

Postcode Loterij-ambassadeur Winston Gerschtanowitz reist voor het nieuwe, zestiende seizoen ‘Kanjers van Goud’ af naar Jordanië om met eigen ogen te zien hoe het eraan toe gaat in de vluchtelingenkampen aldaar. Zijn aangrijpende verslag is op zondag 25 oktober te zien bij RTL 4.

Het nieuwe seizoen ‘Kanjers van Goud’ belicht goede doelen in zowel binnen- als buitenland die worden gesteund door de Postcode Loterij. De 36-jarige Susan uit Apeldoorn werkt voor de UNHCR in vluchtelingenkamp ‘Azraq’. Susan leidt Winston rond in het kamp en laat hem zien hoe zij en haar collega’s de sociale samenhang in het kamp proberen te versterken. Ze nemen een kijkje in het gemeenschapshuis, de school, het sportveld en de enige supermarkt op het terrein. Ook maakt Winston kennis met gezinnen die in het kamp wonen en verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal en laten weten hoe ze (over)leven in het kamp.

Naast Winston gaan ook Nicolette van Dam, Quinty Trustfull en Loretta Schrijver op pad om kanjers te volgen in hun werkzaamheden voor een goed doel. Ondertussen komt deze kanjer van goud voor grote verrassingen te staan.

‘Kanjers van Goud’, wekelijks vanaf zondag 25 oktober tussen 23.30 uur en 00.00 uur bij RTL 4.