Winston praat met ‘Kanjer van Goud’ Dr. Denis Mukwege

Winston Gerschtanowitz, ambassadeur van de Postcode Loterij en Dr. Denis Mukwege

De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist Dr. Denis Mukwege behandelt, ondanks gevaar voor eigen leven, slachtoffers van groepsverkrachtingen en seksueel geweld, een specialisatie waarin hij wereldwijd als expert wordt beschouwd. Postcode Loterij-ambassadeur Winston Gerschtanowitz praat met deze ‘Kanjer van Goud’.

Tijdens de oorlog in het oosten van Congo in 1998, initieerde Dr. Denis Mukwege de bouw van het  ‘Panzi Hospital’ dat nu wereldberoemd is vanwege de behandeling van vrouwen die ernstig seksueel geweld hebben overleefd en vrouwen met ernstige gynaecologische complicaties. Sinds de opening van dit ziekenhuis zijn zo’n 20.000 vrouwen behandeld. Nadat de fysieke wonden behandeld en geheeld zijn, krijgen de vrouwen onder meer tijdelijke opvang, therapie en juridische hulp.

Kanjers van Goud

Winston praat met ‘Kanjer van Goud’ Denis Mukwege over zijn werk, de risico’s die het met zich meebrengt, de impact van zijn gedrevenheid en over zijn missie om het seksuele geweld tegen vrouwen in Congo te stoppen.

Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij

Het werk van Dr. Denis Mukwege wordt al jaren gesteund door Stichting Vluchteling en de Nationale Postcode Loterij. Tijdens het Postcode Loterij Goed Geld Gala in februari jl. ontving Mukwege 1 miljoen euro voor het Panzi Ziekenhuis.

Kanjers van Goud, zondag 22 november tussen 23.30 uur en 00.00 uur bij RTL 4.