Zaterdag 31 maart: Dag van de Vrolijkheid 2012

Logo Stichting de Vrolijkheid

Een keer per jaar vieren wij de Dag van de Vrolijkheid, dit jaar is dat op zaterdag 31 maart. Op deze dag zetten wij kinderen uit Nederlandse asielzoekerscentra extra in het zonnetje, zorgen we ervoor dat ze een hele vrolijke dag hebben en willen we dit graag aan heel Nederland laten zien.

Bekende Nederlanders helpen Stichting de Vrolijkheid om deze kinderen een hele bijzondere dag te bezorgen. Kinderen uit asielzoekerscentra (azc's) Almere, Dronten en Luttelgeest vieren de Dag van de Vrolijkheid samen met wethouder Berdien Steunenberg, acteur Mike Weerts en het vluchtelingenorkest Ahjuri Ensemble in het centrum van Almere. "Als wethouder van cultuur in Almere vind ik het fijn dat Stichting de Vrolijkheid heeft besloten om de jaarlijkse Dag van de Vrolijkheid in Almere te vieren.

Het werk van de Vrolijkheid is erg waardevol en geeft een beetje houvast aan de kinderen in deze onzekere periode in hun leven. Deze kinderen hebben al veel mee moeten maken, ze zijn gevlucht uit landen waar oorlog en geweld aan de orde van de dag is. Juist daarom is het zo belangrijk dat de Vrolijkheid zich voor hen inzet en creatieve workshops organiseert om ze te helpen hun ervaringen te verwerken. Dat doet de Vrolijkheid met muziek, theater, dans en beeldende kunst. Kunst is een prachtig middel om je te uiten en je verhaal te vertellen!" Berdien Steunenberg, wethouder Almere.

Kom je ook?

Ook dit jaar organiseren we weer een hele vrolijke dag voor de kinderen. Dat doen we samen met een aantal winkeliers in Almere en speciale gasten wethouder Berdien Steunenberg en acteur Mike Weerts. Op 31 maart zijn er kunstwerken te zien van de kinderen uit azc Almere in een aantal etalages van winkels in de Korte Promenade. In een muzikale optocht gaan de kinderen daarna naar de Grote Markt. Daar kun je genieten van spectaculaire optredens van de kinderen en live-muziek van het vluchtelingenorkest het Ahjuri Ensemble. Doe mee of kom kijken!

Programma

Locatie: Van de Korte Promenade naar de Grote Markt in het centrum van Almere.

14.00 uur: De kinderen presenteren hun kunstwerken in de Korte Promenade

14.45 uur: Muzikale optocht met alle kinderen vanaf de Korte Promenade naar
de Grote markt, met wethouder Berdien Steunenberg

15.00 uur: Podiumprogramma op de Grote Markt met optredens van de kinderen uit verschillende azc's en live muziek van vluchtelingenorkest “Ahjuri Ensemble”. Presentatie: Mike Weerts

16.30 uur: Einde.
Stichting de Vrolijkheid organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in zo'n 35
asielzoekerscentra, verspreid door heel Nederland. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om gebeurtenissen die de kinderen hebben meegemaakt vorm te geven en om zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen. Om even kind te kunnen zijn. De Vrolijkheid doet dit samen met vrijwilligers, theatermakers, kunstenaars en vele anderen.