dance4life ontvangt een extra bijdrage van 25.000 euro

Vorig week stond er een bijzondere poll op de Facebook-pagina van onze Internationaal Ambassadeurs Rikus en Sijmen. Het goede doel dat de meeste stemmen heeft gekregen -en dus een extra bijdrage van 25.000 euro van de Postcode Loterij ontvangt- is:

Dance4Life winnaar Facebookactie

Met deze geldprijs kan dance4life honderden jongeren in Zimbabwe voorlichting geven over seks, hiv en aids. Niet alleen krijgen deze jongeren de juiste informatie, maar ook krijgen zij vaardigheden aangeleerd om deze informatie toe te passen. Want je kunt bijvoorbeeld wel weten dat je een condoom moet gebruiken, maar hoe en wanneer begin je het gesprek over condooms?

Tegelijkertijd worden deze jongeren door het dance4life programma zelf geïnspireerd om ook in actie te komen. Zo doen de jongeren in Zimbabwe bijvoorbeeld huisbezoeken, waarbij zij mensen helpen die geïnfecteerd zijn met hiv, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of voor hen te koken. En verspreiden zij de belangrijke informatie naar hun leeftijdsgenoten, zodat ook zij weten hoe ze zich kunnen beschermen.