2014 sprookjesachtig van start bij RTL 4 met ‘Assepoester: Een Modern Sprookje’

De eerste avond van 2014 belooft een sprookjesachtige te worden bij RTL 4. De familiezender brengt, in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, op woensdag 1 januari prime time de televisiefilm ‘Assepoester, Een Modern Sprookje’. Hannah Hoekstra, Carine Crutzen, Egbert Jan Weeber, Gigi Ravelli, Karina Smulders, Nicolette van Dam en vele anderen maken hun opwachting in deze romantische, feel good televisiefilm.

 

Anna (Hannah Hoekstra) is wees en werkt dag en nacht in de stallen van manege De Hoefslag. Ooit was deze manege en de bijbehorende villa van haar vader. Nu is alles van zijn vrouw en de stiefmoeder van Anna, Patricia Akkermans (Carine Crutzen). Onder het bewind van Patricia is het een bekakte, liefdeloze plek geworden. Haar dochters, Debby (Nicolette van Dam), Jenny (Karina Smulders) en Petty (Gigi Ravelli) zijn omhooggevallen tutjes die niet gezegend zijn met een aantrekkelijk uiterlijk.

Anna daarentegen wel en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Zij wordt door de dames gebruikt als persoonlijke bediende. Als de hele familie wordt uitgenodigd voor een bal bij de koninklijke familie mag Anna niet mee. Maar na een onverwacht bezoek van iemand uit het verleden, maakt zij toch haar opwachting op het feest. Haar ontmoeting met Prins Lodewijk (Egbert Jan Weeber) wordt wreed verstoord als er brand uitbreekt in de koninklijke stallen. Het heldhaftige optreden van Anna dat volgt, laat een onuitwisbare indruk bij de prins achter.

Maar Anna vlucht en laat alleen haar schoentjes achter. Op het moment dat Anna de pesterijen en de vernederingen van haar stiefmoeder en stiefzusters niet meer aankan, arriveert Prins Lodewijk. Hij is op zoek naar de dame die hoort bij de schoentjes. Hoe het verhaal zich vanaf dan verder ontwikkelt, is bekend. Natuurlijk heeft ook deze moderne versie van dit wereldberoemde verhaal een happy end.

Postcode Loterij verdeelt 48,9 miljoen euro

RTL 4 staat op 1 januari de hele dag in het teken van de PostcodeKanjer van 48,9 miljoen euro. Tijdens Koffietijd (van 12.00 tot 13.00 uur) wordt bekendgemaakt in welke wijk het grootste gedeelte van de prijs, de Kanjer van 42,9 miljoen euro, wordt uitgereikt. Dit bedrag wordt verdeeld over een postcode en de omliggende wijk. Gedurende RTL Boulevard en de film ‘Assepoester, Een Modern Sprookje’ wordt de winnende postcode van de 42,9 miljoen euro onthuld en wordt bekend welke zes postcodes Kanjerprijzen van 1 miljoen euro verdelen. Caroline Tensen, Quinty Trustfull, Gaston Starreveld en Nicolette van Dam reiken de Kanjer van 42,9 miljoen euro op locatie uit. Middels live-schakelingen met de winnende postcode is te zien hoe de winnaars reageren op het nieuws dat op 1 januari hun sprookje werkelijkheid wordt.