Aangrijpende documentaire Justice for Sale

Hoewel er officieel vrede is in DR Congo, laait in bepaalde delen van het land het conflict voortdurend op. Vooral in het oosten van het land is de situatie instabiel. Mensenrechtenschendingen en geweld tegen vrouwen komen veelvuldig voor en zijn een structureel probleem geworden. Belangrijke oorzaak is een zwakke staat die vrij spel geeft aan gewapende groepen. Er heerst een cultuur van corruptie en straffeloosheid. Het is deze cultuur waartegen de film Justice for Sale stelling neemt.

Cordaid Project

Stichting Vluchteling en Cordaid Mensen in Nood slaan de handen ineen in de strijd tegen seksueel geweld in DR Congo. Ze realiseren er medische, psychosociale en juridische hulpprojecten. Ook werken de beide hulporganisaties samen met IFProductions aan de aangrijpende documentaire Justice for Sale.

Zonder de steun van de Nationale Postcode Loterij was deze unieke samenwerking niet mogelijk geweest. In de documentaire Justice for Sale, die in november 2011 internationaal gelanceerd wordt, strijdt de jonge en dappere mensenrechtenadvocaat Claudine tegen straffeloosheid, corruptie en onrechtvaardigheid in Congo.

Stichting Vluchteling en Cordaid willen met hun steun aan deze aangrijpende film bekendheid geven aan de straffeloosheid in DR Congo. In de film laten zij zien wat voor impact een slecht functionerend rechtssysteem en corruptie hebben op gewone mensen in DR Congo.

Kijk voor meer informatie op www.justiceforsale.nl of bekijk hier de trailer.

Cordaid Justice for Sale