Afrikadag 2011: make development work!

Met steun van o.a. drie van onze beneficiënten – Hivos, Cordaid en Oxfam Novib – organiseert de Evert Vermeer Stichting op 29 oktober de Afrikadag 2011. Dé dag over Afrika en internationale samenwerking. De Postcode Loterij en STOP AIDS NOW! zijn erbij om te vertellen over het revolutionaire Droomfondsproject in Swaziland.

Bezoek de Afrikadag 2011
Bezoek de Afrikadag 2011

Dit jaar zit de Afrikadag in een nieuw jasje. Naast het vertrouwde programma met workshops, lezingen en debatten, is er een doorlopend programma vol korte onderdelen zoals speeddates, interviews, inspirerende speeches, Afrikaanse silent disco, film, dans en verschillende informatiemarkten.

Ben Knapen, staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken, opent de Afrikadag 2011 met een speech over de rol van ontwikkelingssamenwerking na 2015. Daarnaast komt Jan Kooijman (GTST, So You Think You Can Dance) praten over zijn ervaringen in Zimbabwe als ambassadeur voor Dance4life.

Ook is er een interview met onder andere Kasha Nabagesera (LGTB activist-Oeganda) en Esraa Abdel Fattah (Egyptische Facebookgirl) als agents of change. Wat zijn hun drijfveren, waar zien zij zichzelf in de toekomst en hoe kunnen zij politieke veranderingen teweeg brengen. Hoe kunnen wij, als individuen en de Nederlandse en Europese politiek, hen daarbij helpen.

Een spectaculair optreden van de Senegalese hiphopster Sister Fa sluit de dag in stijl af.