Amsterdammers in de prijzen tijdens seizoensfinale Postcode Loterij Miljoenenjacht

Amsterdam, 11 april 2016 – Folkert uit Amsterdam is de gelukkige winnaar van 9.000 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Ook de heer Ten Kate uit Amsterdam won 9.000 euro omdat hij als eerste een volle Bingokaart had. Deze laatste aflevering van Miljoenenjacht trok het grootste aantal kijkers ooit: bijna 2,8 mensen zagen de spelshow met Linda de Mol.
 
Folkert stond samen met 49 wijkgenoten (postcodegebied 1074) uit Amsterdam in de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde hij als finalist in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen, maken deelnemers kans op een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro.
 
Folkert: "Helaas kan ik er niet mijn hele studieschuld mee afbetalen maar het is goed voor een prima zomervakantie!"

Nog twee Amsterdammers in de prijzen

De heer Ten Kate uit Amsterdam wint ook 9.000 euro omdat hij als eerste een volle Bingokaart had. Hij ontvangt daarmee hetzelfde bedrag als studiofinalist Folkert. In de postcode van de heer Ten Kate, 1077 BH, speelt één andere deelnemer mee. Die ontvangt óók nog eens dit bedrag.
 
Meneer ten Kate, die zondagavond ook zijn verjaardag vierde, is blij verrast: "Is dit een grapje? Heeft mijn vrouw dit geregeld voor mijn verjaardag? Ik heb er geen woorden voor! Er waren hier vanavond een hoop gasten voor mijn verjaardag, maar niemand kwam met zo'n bedrag!"

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt, kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En… ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode.