Amsterdamse wint voor derde keer grote geldprijs bij Postcode Loterij

Amsterdam, 13 mei 2016 Een wel héle grote verrassing voor Saskia uit Amsterdam. Afgelopen dinsdag werd zij verrast met 12.500 euro: in de apriltrekking van de Postcode Loterij is de Straatprijs op haar oude postcode (1072 NG, Eerste Jan Steenstraat) gevallen, daar heeft zij nog steeds een lot op. Voor Saskia is dit de derde keer in 10 jaar tijd dat zij een grote geldprijs bij de Postcode Loterij wint.

Saskia speelt mee met twee loten: één op haar huidige postcode (1019 TW, Baron G.A. Tindalplein) en één op haar oude postcode (1072 NG, Eerste Jan Steenstraat). Eerder viel zij met haar lot van het Baron G.A. Tindalplein tweemaal in de prijzen. In 2006 won zij ruim 54.000 euro en in 2010 bijna 4.000 euro.

Saskia kan het nauwelijks bevatten: “Overal waar ik woon of heb gewoond valt een prijs!” Grappend: “Ondertussen word je natuurlijk een beetje geroutineerd in het ontvangen van prijzen. De eerste twee keer heb ik alles direct uitgeven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens een situatie heb gehad, dat ik achteraf dacht: had ik nou maar wat gehouden. Dit keer laat ik het gewoon op mijn bankrekening staan. Oké, een reisje naar Barcelona met mijn dochter zit er wel in. We zijn erg blij met deze prijs!”

Meerdere Amsterdamse prijswinnaars

Saskia is niet de enige die deze maand wint. In totaal zijn zes deelnemers die meespelen op postcode 1072 NG in de Eerste Jan Steenstraat in de prijzen gevallen. Samen winnen zij 162.500 euro.

PostcodeStraatprijs

Wekelijks verrast de Postcode Loterij winnaars met de PostcodeStraatprijs. De meeste winnaars ontvangen 25.000 euro per lot, omdat zij met de StraatprijsVerdubbelaar meespelen. Anders is het winnende bedrag 12.500 euro per lot. In deze video is te zien hoe de verdeling van de Postcode Loterij Straatprijs precies werkt: ‘Hoe werkt de Straatprijs’.

Uitreiking te zien op tv

De uitzending van de uitreiking in de Eerste Jan Steenstraat in Amsterdam is op 15 mei te zien bij ‘Eén tegen 100’ op NPO 1. Het programma start om 21.30 uur.