Ben jij al fairbezig.nl? Zoek en win een fairtrade gouden banaan!

Onze drie fairtrade beneficiënten Max Havelaar, Fairtrade Original en de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels starten een nieuwe campagne: Ben jij al fairbezig.nl? Zoek en win een fairtrade gouden banaan!

Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kan veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade. Vorig jaar kocht ongeveer de helft van alle Nederlandse huishoudens wel eens een fairtrade product. Van deze aankopen profiteren kansarme boeren en producenten overal ter wereld. Van die banaan, van die pot pindakaas en van dat stapeltje badhanddoeken kunnen zij een leefbaar en onafhankelijk bestaan opbouwen.

Het zou dus geweldig zijn als de andere helft van Nederland ook mee gaat doen. En dat is zeker haalbaar. Maar liefst 70% van Nederland zegt positief te zijn over fairtrade producten. En een fairtrade banaan doet niets onder voor een niet fairtrade banaan. Integendeel. Nu alleen het kopen nog. Een van de obstakels is dat fairtrade producten vaak nog een beetje verstopt lijken staan. In de supermarkt kijk je er makkelijk overheen, of je vergeet er gewoon aan te denken. Daar wordt nu iets aan gedaan!

Wat is Fairtrade ook alweer precies?

Fairtrade betaalt kansarme boeren en producenten een eerlijke prijs plus een ontwikkelingspremie. Hiermee kunnen zij investeren in de ontwikkeling van zichzelf en hun omgeving. Kinderen kunnen naar school, productietechnieken worden verduurzaamd en boeren kunnen zich organiseren: fairtrade is vooruitgang. Fairtrade is dan ook geen liefdadigheid, maar gewoon eerlijke handel.

Wat wil fairbezig?

Fairbezig.nl zou het liefst zien dat heel Nederland morgen al fair bezig is. Jij, het bedrijf waar je werkt, je vrienden, familie, iedereen. En het liefst elke dag. Het gebruik van fairtrade producten moet een gewoonte worden, geen uitzondering. Fairbezig.nl wil bovendien laten zien hoe makkelijk het is om bij te dragen aan een duurzame armoedebestrijding. Ga naar www.fairbezig.nl en bekijk hoe jij fairbezig kan zijn!

Zoek de Fairtrade gouden banaan

Fairbezig.nl start met een bijzondere actie! Er komt een banaan met webcam naar Nederland. Volg de gouden banaan en maak van 11 t/m 14 oktober kans op bijzondere prijzen. Een nacht in een fairtrade hotelkamer, een fairtrade diner of een fairtrade pakket. Je kunt zelfs een 18 karaats, echt fairtrade gouden banaan winnen!

Onze drie fairtrade beneficiënten Fairtrade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Max Havelaar

De Postcode Loterij en fairbezig.nl

De Fairtrade Coalitie wordt sinds 2009 ondersteund door de Postcode Loterij en bestaat uit eens samenwerkingsverband van Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar. Sinds 2009 ontving de Fairtrade Coalitie in totaal 1,9 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Deze bijdrage komt ten goede aan een stimulering van de doorbraak van fairtrade in Nederland waar fairbezig onderdeel van uitmaakt.

Onze drie fairtrade beneficiënten Fairtrade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Max Havelaar
Onze drie fairtrade beneficiënten Fairtrade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Max Havelaar