Caroline Tensen maakt Jeugddorp De Glind zomerklaar met deelnemers Postcode Loterij

Fotocredits Roy Beusker Fotografie
Fotocredits Roy Beusker Fotografie

Amsterdam, 20 maart 2015 - Vrijdag 20 maart is NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, van start gegaan. Ter gelegenheid hiervan heeft Caroline Tensen samen met haar zoon Bob en deelnemers van de Postcode Loterij de handen uit de mouwen gestoken. De faciliteiten voor de uithuisgeplaatste jongeren die in Jeugddorp De Glind in Barneveld worden opgevangen, zijn zomerklaar gemaakt. NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en ondersteund door de Postcode Loterij.

Caroline Tensen, ambassadeur van de Postcode Loterij: “Vandaag heb ik met een grote groep deelnemers van de Postcode Loterij het buitenzwembad en de schooltuinen van het bijzondere Jeugddorp De Glind opgeknapt. Het is heerlijk om zo bezig te zijn en je steentje bij te dragen. Voor de Postcode Loterij heb ik al heel veel goededoelenorganisaties mogen bezoeken en heb ik gezien hoe noodzakelijk de inzet van vrijwilligers is. NLdoet maakt deze vrijwilligers zichtbaar.”

Fotocredits Roy Beusker Fotografie
Fotocredits Roy Beusker Fotografie

Deelnemer Martin uit Zwijndrecht: "Ik ben locatieleider op een basisschool en werk veel met kinderen samen. Dankzij NLdoet hebben mijn vrouw en ik ons vandaag kunnen inzetten voor dit bijzondere project en ook kinderen die het minder goed hebben kunnen helpen."

Jeugddorp De Glind

Jeugddorp De Glind biedt al een eeuw (tijdelijk) onderkomen aan kinderen en jongeren, die vanwege allerlei problemen niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Het jeugddorp biedt deze kinderen niet alleen een plek om te wonen, maar ook een omgeving waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen.

NLdoet

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de elfde keer plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.

Download foto 1

Download foto 2