Centrum Kinderhandel Mensenhandel ontvangt Postcode Loterij-donatie van 300.000 euro

29 januari 2015 – Centrum Kinderhandel Mensenhandel in Leeuwarden heeft dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij een bijdrage van 300.000 euro ontvangen. Met deze bijdrage kan Centrum Kinderhandel Mensenhandel onder meer diverse projecten inzetten op het gebied van bewustwording, lobby en samenwerking in de strijd tegen mensenhandel. Directeur van het centrum, Anke van Dijke, ontving gisteren uit handen van Postcode Loterij-directeur Marieke van Schaik de cheque van 300.000 euro.
Anke van Dijke van Centrum Kinderhandel Mensenhandel ontvangt uit handen van Marieke van Schaik, directeur van de Postcode Loterij, een cheque van 300.000 euro. Fotocredits: Roy Beusker

Anke van Dijke: “Dit bedrag is een enorme stimulans in onze strijd tegen kinder- en mensenhandel. Een erkenning ook. Dat de Postcode Loterij ons dit geld doet toekomen, betekent dat ze vertrouwen hebben in onze werkzaamheden. Dat stimuleert en inspireert.”

In het Centrum Kinderhandel Mensenhandel worden slachtoffers van mensenhandel – voor korte en langere periode – opgevangen. Zij krijgen hulp om onder andere aangifte te doen, een verblijfsvergunning aan te vragen of om de terugkeer naar het land van herkomst zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. Het Centrum Kinderhandel Mensenhandel bundelt verder kennis en expertise zodat de strijd tegen mensenhandel daadkrachtiger en efficiënter te voeren is.

Centrum Kinderhandel Mensenhandel is een initiatief van Fier Fryslân, een landelijk werkende organisatie op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Dankzij een schenking van de Postcode Loterij konden zij in 2014 in samenwerking met Terre des Hommes het Centrum Kinderhandel Mensenhandel opzetten.

Ruim 312 miljoen euro naar goede doelen

Dit jaar kan de Postcode Loterij ruim 312 miljoen euro schenken aan bijna 100 goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. De schenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen.