• Goed Geld Gala 2015 Nationale Postcode Loterij

    Goed Geld Gala 2015 Postcode Loterij
  • Ruim 312 miljoen euro naar goede doelen

    Goed Geld Gala 2015 Postcode Loterij
  • Dr. Denis Mukwege ontving op het Goed Geld Gala 2015 een schenking van 1 miljoen euro voor zijn Panzi-ziekenhuis

    Goed Geld Gala 2015 3

Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist DENIS MUKWEGE te gast bij College Tour

Goed Geld Gala 2015 Postcode Loterij

Den Haag, 10 september 2015 – Zojuist is bekendgemaakt dat Dr. Denis Mukwege op 9 oktober te gast zal zijn in het nieuwe seizoen van het NTR televisieprogramma College Tour. Deze Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist behandelt, ondanks gevaar voor eigen leven, slachtoffers van groepsverkrachtingen en seksueel geweld, een specialisatie waarin hij wereldwijd als expert wordt beschouwd. Vorig jaar ontving hij de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken en hij was dat jaar tevens genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede.

Op uitnodiging van Stichting Vluchteling en de Nationale Postcode Loterij is Dr. Denis Mukwege een dag in Nederland. In College Tour krijgen studenten de mogelijkheid om Dr. Denis Mukwege, onder de bezielende leiding van Twan Huys, op 25 september te interviewen op een nader bekend te maken locatie. Wilt u graag bij de opnames aanwezig zijn kijk dan op  www.collegetour.ntr.nl. De uitzending vindt plaats op vrijdag 9 oktober op de NTR, NPO3 om 20:35 uur.

“Dr. Denis Mukwege is gespecialiseerd in het repareren van vrouwen die met zoveel geweld zijn verkracht dat ze van onder stuk zijn. En niet alleen van onder, waardoor de urine permanent langs hun benen druppelt, maar ook in hun hoofd en hun hart”, aldus Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling.

“Via Stichting Vluchteling steunen wij het belangrijke werk van Dr. Denis Mukwege al vele jaren. Geweld tegen vrouwen komt in de Democratische Republiek Congo nog steeds op grote schaal voor. Dat is een verschrikkelijk gegeven. De Postcode Loterij zet zich in voor een meer duurzame en rechtvaardige wereld en steunt Dr. Denis Mukwege in zijn strijd. We kijken ernaar uit dat hij in Nederland in College Tour breed zijn verhaal mag vertellen”, aldus Marieke van Schaik, managing director Nationale Postcode Loterij.

Steun in Nederland via Stichting Vluchteling en Nationale Postcode Loterij

Het werk van Dr. Denis Mukwege wordt al jaren gesteund door Stichting Vluchteling en de Nationale Postcode Loterij. Tijdens het Postcode Loterij Goed Geld Gala in februari jl. ontving Mukwege 1 miljoen euro voor het Panzi Ziekenhuis te Bukavu in het oosten van de Democratische Republiek Congo

Over Dr. Denis Mukwege

Het Europees Parlement kende Dr. Denis Mukwege in 2014 de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken toe. Het is een blijk van respect voor diens jarenlange hulp aan verkrachtingsslachtoffers in het door oorlog verscheurde oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC). Tevens ontving Mukwege de Van Heuven Goedhart-penning 2010, de Right Livelihood Award 2013, en nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede in 2013 en 2014. In 2012 overleefde Mukwege een aanslag op zijn leven.